Een wilde achtervolging tussen Turnhout en Aarschot heeft woensdagochtend rond 8u de Kempen op stelten gezet. Een vluchtende auto scheurde vaak tegen 160 km/u door heel wat dorpskernen.

De politie wilde in Turnhout een Audi A3RS met gestolen nummerplaten controleren. In plaats van te wachten, gaf de chauffeur plankgas.

De race  begon richting centrum Kasterlee, daarna tegen full speed  richting  centrum Lichtaart. In Herentals maakte de bestuurder rechtsomkeer en draaide hij de Olenseweg op richting Geel.

De politie regio Turnhout had bijstand gekregen van 2 ploegen van de zone Neteland.  

Op dat moment waren er al 8 politievoertuigen betrokken bij de achtervolging. In de regio Westerlo sloten 5 patrouilles van de zone Zuiderkempen aan.

Voertuig werd in de zone Zuiderkempen voor het eerst opgemerkt te Westerlo , Tongerlostraat

Westerlo :Tongerlostraat – Langestraat – Tongerlo Dorp – De Trannoyplein – Guldensporenlaan – Bistplein – De Merodedreef

Herselt : Westerlosesteenweg – Provinciebaan – rond punt Snepkens – Herentalsesteenweg – Herselt Dorp – Aarschotsesteenweg

Voertuig werd uit het oog verloren te Herselt, Aarschotsesteenweg aan Venusberg

Verdere opzoekingen tot aan oprit autostrade te Aarschot.
 

Heli

Na Westerlo ging de race naar Herselt. Ter hoogte van Venusberg op de Aarschotsesteenweg moesten de agenten de strijd opgeven. De federale politie stuurde ook nog een heli de lucht in, maar die kwam te laat.
De racers waren toen al uit het zicht verdwenen.